Întrebări frecvente

Mai jos puteți găsi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări pe care cititorii noștri ni le adresează.

Despre activitatea cercurilor de lectură și filosofie:

1. Unde se desfășoară activitatea cercurilor?

R: Activitatea cercurilor se desfășoară atât în Constanța, cât și în București. Locația exactă a fiecărei întâlniri va fi anunțată în prealabil pe site-ul nostru.

2. Cum pot participa la cercuri?

R: Pentru început, ne poți contacta pentru rezervarea unui loc. Rezervarea este necesară doar în cadrul acelor întâlniri care se desfășoară în spații închise, pentru a ne asigura că toată lumea beneficiază de un loc și trebuie realizată cu 48h înainte de eveniment. În general, întâlnirile desfășurate în spații exterioare nu necesită nici un fel de rezervare.

3. Cum pot intra în posesia cărților despre care vom discuta în cadrul cercurilor?

R: Este necesar să ne contactezi.

4. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinesc pentru a intra în posesia cărților?

R: În primul rând, trebuie să fii sigur(ă) că poți parcurge cartea/cărțile până la momentul întâlnirii. În al doilea rând, trebuie să fii sigur(ă) că poți participa în cadrul cercului respectiv. În al treilea rând, este necesar să te asiguri că vei avea grijă de carte/cărți, fiindcă ele trebuie returnate ulterior. Este nevoie ca fiecare dintre acestea să fie păstrate cu atenție. Dacă la returnare nu se află în condiții bune, atunci cititorul/cititoarea trebuie să plătească contravaloarea cărții/cărților.

5. Cum pot păstra cărțile din cadrul cercurilor?

R: Pentru a putea păstra cartea/cărțile din cadrul unui anumit cerc este nevoie să scrii un articol despre opera/lucrarea respectivă, individual sau alături de noi, pe care îl vom publica pe site-ul nostru.

6. În ce perioadă se organizează cercurile?

R: De două ori pe anotimp: un cerc de lectură și unul de filosofie. Însă frecvența lor poate varia pe parcursul timpului.

Despre publicațiile și conținuturile de pe site

7. Pot publica un articol pe site-ul vostru?

R: Da, chiar și despre cărți pe care noi nu le-am discutat în cadrul întâlnirilor. Înainte de a publica textul pe site este necesar să fie citit de membrii echipei, ceea ce presupune că există posibilitatea ca acesta să necesite ulterior modificări/corecturi etc.

8. Pot cita un articol de pe site-ul vostru?

R: Da. Lumen in mundo este o publicație de cultură indexată la Biblioteca Națională a României (ISSN/ISSN-L 2668-6899).

9. Cum anume citez un articol de pe site-ul vostru?

R: La finalul fiecărui articol de pe site există indicații cu privire la modul în care te rugăm să realizezi citarea. Modelul este următorul: Nume autor. (an, lună zi). Titlul articolului. Retrieved from Lumeninmundo: Link-ul articolului

Follow us

Designed by Ciobanu Robert

Copyright 2023 – Lumen in Mundo ISSN 2668-6899, ISSN-L 2668-6899