Comentariu la filmul ,,ATI – Ultima stație – Episodul 3’’

În filmul publicat de RO Vaccinare, realizat de Televiziunea Medicală, apărut și pe YouTube, una dintre protagoniste, dna asistentă spune că unii pacienți în ,,valurile trecute’’ refuzau antiviralele.  Pacienții ignoranți aveau dreptate să refuze antiviralele, iată de ce. Dacă dăm o căutare să găsim protocolul de tratare din 2020 pentru pacienții cu Covid găsim: Kaletra (folosită în principal contra SIDA) și mai cunoscutul Plaquenil (contra malariei, pentru artrită etc.).

Protocolul neasumat/nesemnat de specialiștii, printre care aflăm și o vedetă de rețele, promovată de Media, a stat la baza ingurcitării a kilograme de antivirale în 2020, probabil și la începutul lui 2021. În toamna lui 2020 deja o organizație făcea apel la Ministerul care se ocupă cu ,,sănătatea publică’’ să elimine ineficientele Kaletra și Plaquenil. În 2021 ele nu se mai regăsesc în protocolul de tratare al pacienților cu Covid. Prin urmare acești oameni ,,ignoranți’’, ,,needucați’’ au avut dreptate să refuze antiviralele împotriva specialiștilor sferto, semi, cvasidocți.

Deși dna asistentă spune că îi susține psihic, moral pe pacienți și dna doctor pomenește de deprimare (îi sugerăm niște meditație), totuși pe de altă parte ambele vorbesc în mod repetat, de față cu pacienții în agonie, care pot auzi ce spun ele despre ei: ,,nu sunt vaccinați…sunt nevaccinați’’… astfel ele nu prea par să țină seama de psihicul pacientului.  Să ne imaginăm în locul unui bolnav de la ATI, după zeci de ani de cotizare la asigurările de sănătate, de care n-am beneficiat decât la nivel minim, ne aflăm în agonie, și auzim că nu ne-am vaccinat și se subînțelege, de aceea am ajuns la ATI.

La un salariu mediu net pe economie cotizezi cam 500 lei lunar la asigurări de sănătate. În 16-17 ani ai cotizat cam  un miliard. N-ai dat pe la spital, n-ai găsit nici măcar analizele anuale să ți le faci gratis. Trebuie să fii recunoscător că nu ești pus să-ți plătești spitalizarea înainte de a muri. Pentru că iei locul celui care are nevoie de el, iar tu nevaccinatule nu ai vrut a beneficia de vaccinul ,,gratuit’’ ca să nu ajungi teoretic la spital, la ATI. Teoretic. Complexitatea vieții bate uneori teoria.  

La ATI ,,fluxul este continuu’’, spune dna doctor, fiind ,,suprem’’ de bucuroasă când mai scapă câte un pacient…Fluxul către moarte este continuu: ca pe porțile iadului ,,lăsați orice speranță’’ este perfect pentru intrarea la ATI, chiar dacă dna asistentă ne mai încurajează înainte de a o părăsi. Oare cum m-aș simți auzind aceste cuvinte cu nevaccinatul ajuns la ATI, eu, prostul, needucatul, ignorantul, care nu a beneficiat de vaccinul ‚‚gratuit’’ cumpărat de guvernare tot din banii noștri? Înțelegem că acest film vrea să-i sperie pe nevaccinați cu ,,fluxul continuu’’ de la ATI către moarte, dar ce rost avea această (auto)învinovățire a celor aflați în agonie la ATI? Să se simtă mai rău și să continue mai repede fluxul dincolo de ,,ultima stație’’?

Acești oameni care au realizat filmul, inclusiv personalul în alb, nu arată că le-ar păsa de ce gândesc și simt cei aflați în agonie. Ascultați ce știe dna medic rezident despre persoanele aflate în ATI: vârsta (biologică), caracteristici ce țin de boală (afectare pulmonară, hipertensiune), singura persoană tânără aflată atunci la ATI – o ,,lăuză’’. După cum observați adevărate istorii ale vieții expune acest film de propagandă. Nu, nu interesează pe nimeni existența omului dinafara caracteristicilor organice. Povestea vieții fiecăruia nu există, acești bolnavi sunt niște fantome blurate, pentru a li se respecta dreptul de a fi anonime, slujind propagandei vacciniste. Dacă am fi aflat despre lăuză că avea 6 frați, că părinții erau plecați de mult, că erau crescuți din ajutoare sociale, cu casa să cadă pe ei, că a fost sedusă și abandonată de tatăl copilului sau aruncată după ce a fost folosită prin metoda loverboy, că avea o sănătate precară…nu, nu se pot spune astfel de lucruri într-un asemenea film pentru că ar relativiza cauzalitatea: nu te-ai vaccinat deci ai ajuns la ATI.

Să nu introducem alte detalii în mesajul repetat cu obstinație de dnele medic/asistentă (de cel puțin 5 ori): ,,sunt mulți tineri la ATI’’, ,,nevaccinați…sunt mulți tineri la ATI…care nu acceptă vaccinarea’’. Dna doctor trage aer în piept înainte de a rosti încă o dată că sunt tineri la ,,ultima stație’’. O stânjenea ceva? Deprimarea? Uitase ce-i suflau realizatorii? Dacă stai să numeri decedații pe grupe de vârste nu știu dacă această atenție acordată tinerilor la ATI este adecvată sau de fapt este vorba de vaccinarea lor, de zecile de milioane de vaccinuri comandate, cumpărate din banii oamenilor și oferite ,,gratuit’’ pentru sănătatea/binele public.

Dna asistentă spune zâmbind, mișcându-și corpul, parcă neliniștită sau stânjenită de ceva precum rolul ei din documentar, că vaccinul este o ,,înțepătură’’ și ,,ne reluăm viața dinainte de pandemie’’. Poate dna asistentă a auzit apoi de Gibraltar, de 100% vaccinați și de restricțiile de acolo de Crăciun. Sau mai degrabă cei de la Teveul medical ar trebui să audă și să nu-i mai pună pe oamenii în alb să repete sloganuri deja expirate de tipul:  ,,ne vaccinăm, ne luăm viața înapoi’’.  Însă ca de obicei teveurile îi cred pe homo videnși pur și simplu niște proști așteptând ,,informarea corectă’’ prin astfel de produse Media.

Zâmbetul, vivacitatea, buna dispoziție afișate de dna asistentă care ne vorbește de cum vaccinul este doar o înțepătură pentru a ne relua viața antepandemică, mă fac să mă gândesc, dincolo de stânjeneala slabei actrițe în alb, că poate fi vorba și de un pic de sadism. În sensul că o persoana se simte bine știind că este auzită de cei de la ,,ultima stație’’ despre un lucru (vaccinarea) cu care-și puteau ,,relua viața dinainte de pandemie’’. N-au făcut-o. Pot să zâmbesc și să mă simt bine aruncându-le peste umăr reproșuri calde despre această neglijență sinucigașă, care i-a adus la ultima stație în ,,fluxul continuu’’ către moarte. Nu te-ai înțepat, meriți să fii la ATI și să zâmbesc, să mă simt bine pe seama stării tale de nevaccinat aproape mort. Totuși să n-o condamnăm pe dna asistentă ca fiind ,,un pic sadică’’, ea declară că-i îndeamnă pe pacienți ,,să tragă de ei” și o credem că face totul pentru pacienți, la fel cum le-a dat Kaletra și Plaquenil. Desigur este și ea o biată executantă, și în rolul de asistentă și în rolul din film, la fel și realizatorii filmului sau cei de la RO Vaccinare. 

Pe o foaie prezentată în 2 cadre citim că au dreptul la viață și cei vaccinați și cei nevaccinați. Deci avem oameni care se îndoiesc de acest drept netratându-i pe nevaccinați, cum s-a zvonit, cum au acuzat unele rude ale pacienților nevaccinați? Dr. med. Martina Lenzen-Schulte vorbea în cartea ei despre medici care nu vor să-și trateze pacienții nevaccinați, și pe rețele am citit astfel de doctori furioși care uită de dreptul pacientului de a alege chiar în fața infailibilei științe posedate de ei. Biată știință ce-și arată limitele la ATI și care-și absolutizează unele produse, precum vaccinurile, ca să nu arate cât de depășită este în anumite probleme de sănătate. Dacă ai câțiva fanatici vacciniști nu-ți mai trebuie decât niște șefi care închid ochii la neglijarea nevaccinaților sau vreo directivă subterană care-ți spune să tragi de vaccinați mai mult ca să nu iasă număr mare de vaccinați decedați, dându-le astfel  argumente antivaciniștilor. Nu că nu s-ar putea umbla la numere ca să ,,creștem’’ sau să mai actualizăm cu decedați nevaccinați din urmă, deja o practică curentă că avem de unde. Dar dacă sunt unii medici zeloși vacciniști care vor să pună umărul de ce să nu-i lăsăm pe oameni  să ,,ajute’’?

Desigur filmul de propagandă nu a ,,nimerit’’ nici un vaccinat la ATI deși după cifrele de la sursele de ,,informații corecte’’ cam 10% sunt vaccinați dintre cei decedați, neoprindu-se la ultima stație ATI. Dacă ar fi să ne luăm după ,,logica’’ propagandei: dacă sunt mulți tineri la ATI (1 din 11 în filmarea respectivă) și 10% vaccinați adică 1 din 10 din cei decedați în ,,fluxul continuu’’, atunci sunt mulți vaccinați decedați. Dar nu ne luăm după ,,logica’’ propagandei. Astfel nu putem decât să remarcăm cât de puțin convingătoare este această filmare în încercarea ei de a speria cu ,,fluxul continuu’’ al nevaccinaților către moarte, de a-i învinovăți pe nevaccinați că li s-a dat soluția salvatoare (vaccinul ,,gratuit’’ cumpărat din banii oamenilor), pe care au refuzat-o și au ajuns la ATI, ,,ultima stație’’ unde abia coboară câte un pacient și ia trenul în sens invers către viață.

Se trece peste faptul că ,,metodele’’, ,,tot ce fac medicii pentru pacienți’’ este limitat, că științele medicale sunt limitate în a-l salva pe om, nu, nu se poate spune asta, căci așa ajungi să pui în îndoială orice produs medical remarcabil, extraordinar…Într-o broșură de informare a părinților și profesorilor distribuită în mai/iunie 2021 se spune despre vaccin că:

Nu este acesta un produs extraordinar și remarcabil, sigur și bun pentru gravide, cum ne spune doamna medic rezident? Sofismul doamnei medic rezident care recomandă ginecologilor să le spună gravidelor să se vaccineze pentru că ,,s-a demonstrat…’’ este un apel la specialiștii știutori. Însă dacă nu ne spune demonstrația degeaba, am văzut deja cât de exacți sunt unii specialiști îndopând mii de pacienți cu kilograme de Kaletra și Plaquenil. Desigur că nu era timpul de o demonstrație într-un filmuleț de propagandă și rămâne să ne bucurăm de zâmbetul doamnei medic rezident când le dă sfaturi ginecologilor.

Niște consultanți în retorică, argumentare, comunicare, niște profesori vaccinați se găsesc pentru a-i învăța pe acești oameni care fac astfel de filme, încât să nu mai facă astfel de produse Media atât de puțin convingătoare.

Acum sfârșesc cu începutul filmului: ,,buni’’ vrea să moară, ,,buni’’ știe că este în ,,fluxul continuu’’ către moarte, bunica după zeci de ani de cotizare la asigurările de sănătate va muri/probabil a murit deja, auzind propagandiștii vaccinării de la Tv Medicală, pe medicii grijulii cum o învinovățesc că este acolo fiindcă este nevaccinată și astfel merită să moară, doar a ales să nu se vaccineze, nu? Aveți curaj să spuneți că nu s-ar putea gândi un om de la ,,ultima stație’’ la ce am spus? Știm prea bine cum fug unii români de spitale, de parcă ar fi doar anticamera pentru morgă/cimitir. Și în parte au dreptate odată ce ajung să se adune la poarta unui spital precum cel din Galați unde mor oameni cu zile (o știre neglijată de Media plătită să ne informeze corect, o știre probabil prea banală). Fără să vrea acest film ,,Ultima stație” a dezvăluit că spitalul este pentru mii de oameni nu ultima stație, ci doar anticamera către morgă/cimitir. Într-adevăr deprimant pentru lucrătorii ce s-au visat salvatorii umanității. Deprimant și pentru agonicii din acest film să audă învinovățirea propagandistică înainte de a părăsi această lume.

scris de Cătălin Spătaru

Imaginea reprezentativă este de pe televiziunea-medicala.ro tăiată doar pentru a-l ,,vedea’’ pe pacientul anonim în fluxul către moarte. Pentru el toate Requiem-urile din lume.

Lasă un răspuns