Puțin cunoscută este povestioara amerindiană despre armadillo și pasărea colibri. Pădurea este în flăcări, animalele fug speriate, numai micuța pasăre colibri cară în cioc câteva picături de apă în mod repetat pentru a stinge incendiul din pădure. Un armadillo cu spatele blindat se răstește la pasăre pentru efortul ei inutil, iar micuța colibri îi răspunde că ea își face partea…
Mai cunoscută este istoria broaștelor din apa încălzită la foc mic, treptat, brostacii în loc să se salveze, se adaptează la încălzirea apei până pier fierți. În timp ce profesorii cară câteva picături de apă ca să stingă focul prostiei, ignoranței, stupidității, acest armadillo, acest rector, Daniel David, devenit temporar ministru, se răstește de câteva luni la profesori că nu fac ore cum trebuie, că nu sunt eficienți, dau teme prea multe, predau prea mult, ar trebui să predea mai puțin…și alte tâmpenii, trăncăneli și orăcăieli semănând flagrant cu alt rector, uitat deja de aproape toți profesorii, numitul rector Câmpeanu, guraliv și trăncănitor, un veritabil brotac Kermit, una dintre păpușile muppets ale politicii românești.
În timp ce învățământul român și ,,euroatlantic’’ dă în clocotul analfabetismului, Kermit II, Daniel David orăcăie la broaștele profesori rererereadaptate la apa în fierbere a sistemului de non-educație, că va mai face o redeformare a învățământului adică o readaptare la apa fierbinte a analfabetismului româno-euroatlantic.
Acest armadillo brostac plusează deja cu mari reforme eficiente: mărirea numărului de elevi în clase, tăieri de burse, micșorarea salariilor profesorilor, mărirea numărului de ore predate căci oricum paserile colibri nu aruncă prea multe picături de apă pe incendiul din pădurea ignoranței și stupidității…mai multe picături profesori, mai multe! De fapt, ce nu știe armadillo este că picăturile sunt doar pentru răcirea apei în care fierbe profesorul și ce nu știe brostacul, care orăcăie la profesorii broaște, este că el nu este un armadillo ferit de incendiul de pădure, el va fierbe laolaltă cu brostacii la care se răstește și va pieri cu ei în timpul unei redeformări ca oricare alta din trecut.
Credeți că analfabetismul este doar la români? Vă înșelați.
Analfabetismul este și ,,euroatlantic’’: în Germania, în Anglia, ,,școala franceză fabrică idioți’’, scrie filosoful Philippe Nemo, ,,școala franceză este terminată’’, se pun în acord filosofii Badiou și Finkielkraut, incultura generală a americanilor este proverbială și subiect de glume, școala românească de cultură generală a fost înlocuită după 1990 treptat de școala euroatlantică scoțând inculți și analfabeți funcționali după model euroatlantic, dar gigitalizați și tehnologizați.
Profesorul român cu o liniuță în statutul social peste măturătorul nepalez
Exagerez? Vă rog să-mi spuneți câți dintre elevii dvs. au ajuns profesori în preuniversitar? Cunosc sute de elevi care preferă să fie livratori, manipulatori, macaragii, debarasatori… decât profesori! Din mii de elevi doar câțiva îndrăznesc să aibă statutul ,,negativ’’ de profesor.
Vicepremierul Anastasiu: ,,percepția negativă’’ despre profesia profesorului în societatea românească
,,Gura păcătosului, adevăr grăiește’’: vicepremierul Anastasiu vorbește de percepția negativă a românilor despre profesia profesorului român. El știe câți profesori au mers cu autocarele lui în Europa pentru a presta muncă fizică, și eu ca profesor am mers cu Eurolines, am studiat la Universitatea Humboldt și am cărat mese cu spatele pentru a avea bani de cărți. Mindsetul dragi tovarăși profesori este: acceptați ,,apa fierbinte’’, oricum nu mai contați în societate, ascultați ce vă spun conducătorii.
Profesorul european lipsă și idealul măririi normei până o ajungem pe cea din comunism, pardon din spațiul euroatlantic
Miile de posturi libere din România ocupate de necalificați își au corespondent în miile de posturi neocupate în Europa. După ce au distrus statutul social al profesorului punând regele-elev în centrul învățământului, elevul fiind eliberat de profesorul oprimator cu învățătura lui, statele ticăloase ,,euroatlantice’’ n-au avut drept soluție decât mărirea de norme, adaptarea brostacului educator la cât mai multe ore zadarnice de ,,cărat apă’’ pentru a supraviețui. Nu a zis armadillo că suntem sub media europeană? Acesta este idealul: scoateți elevi analfabeți, deci nu munciți îndeajuns, atunci normele trebuie mărite! În câțiva ani ajungem și salariile și normele euroatlantice din urmă!
De ce să boicoteze profesorul norma de 20 ca să fie în realitate de 18 ore?
În situația ,,fericită’’ în care va avea normă, profesorul poate boicota cele 20 de ore ca să devină 18, un boicot însemnând a împiedica o anumită activitate în mod repetat.
- de 35 de ani FSN/PSD/pseudo-liberalii și-au bătut joc de școala de cultură generală transformând-o în ceva care scoate ,,analfabeți funcțional’’ (chiar armadillo spune asta confirmând produsul redeformărilor realizate anii trecuți de oligarhia psdpnl). ,,De 30 de ani experții de pe orbita MEC distrug învățământul românesc. Bucată cu bucată. Iar sindicatele…fac doar gesturi simbolice de împotrivire’’ (Mircea Platon).
- au tocat miliarde pe subvenționarea energiei, au tocat sute de milioane date partidelor și presei ca să ne mintă pentru a-i vota, acum a venit nota de plată și ,,trebuie’’ să facem tăieri!
- statul face tăieri ca să se împrumute mai ieftin, nu ați văzut ce spune marele tăietor și ce scrie presa vândută? Concluzia mea: statului nu-i pasă de oameni, profesorii sunt doar cifre în calculele lui și ale economiștilor! Știți numerele alea de pe hainele oamenilor condamnați?
- statutul social al profesorului este aproape ca al măturătorului nepalez: cine vrea să fie profesor în preuniversitar?
- salariile profesorilor cu vechime de zeci de ani și cu grade au devenit acceptabile de 2 ani, de când s-au mărit datorită grevei, nu datorită grijii conducătorilor pentru educație (nici măcar nu și-au îndeplinit toate promisiunile din înțelegere).
- guvernarea extrem de proastă a oligarhiei psdpnl care a risipit miliarde nu implică mărirea normei decât ca dovadă în plus că guvernarea extrem de proastă a oligarhiei continuă.
- mulți profesori ,,au apărat democrația prin vot’’ de extremism, au învins pericolul ,,fascist’’, ,,lejionar’’, ,,putinist’’, pericol apărut datorită lipsei de educație și de cultură, nu s-a spus așa în mod repetat? Deci va crește educația predând 20 de ore în fața a 10 clase de câte 30 de elevi? Sau de fapt guvernarea extrem de proastă este agentul electoral al ,,extremismului’’?
- Eliminarea normei de hrană la salariile de peste 6000 net sau brut (confuzie din surse) va duce la scăderea salariului (ceea ce mincinosul armadillo a dat asigurări că nu se va întâmpla).
- Tăierile care ,,trebuie făcute’’ au început cu amărăștenii din educație, cultură și cercetare. Păi cum să începi cu serviciile care au bugete mai mari decât cercetarea sau cultura? N-au ei curaj să înceapă cu pensia specială a pisioloagei turnătoare la Secu’ Irina Holdevici devenită general SRI și pensionată desigur cu pensie pentru merite deosebite!
- Criminalul Iliescu este îngrijit bine la Spitalul SRI, ce profesor va avea parte de asemenea grijă din partea oligarhiei proeuropene? Câte salarii de profesori domnu’ armadillo ai plăti cu îngrijirea comunistului ucigaș Iliescu, protejatul oligarhiei socialisto-socialiste?
Căi de a face din cele 20 de ore, 18 (lista este deschisă pentru că profesorul știe deja cum se trage de timp din diverse motive):
- 5 minute pregătire mentală pentru a intra la o clasă de care profesorului îi este frică (exerciții de concentrare, de respirație, rugăciuni, capsulă cu extracte adaptogene…)
- 5 minute căutarea unei hârtii în zecile de kilograme posedate de fiecare profesor
- 5 minute căutarea catalogului
- 5 minute căutarea clasei, când ai norma în 3-4 școli este imposibil să o ții minte.
- 5 minute un ocol pe holuri ascultând în căști Requiem-ul lui Mozart
- 5 minute vizită la medicul școlii unde povestești de o boală închipuită
- 5 minute problemă digestivă în wc
- 5 minute de citit poezii pe capacul wc-ului
- 5 minute căutăm testul unui elev, doamne ferește să nu i-l prezinți, reclamația este gata.
- 5 minute frunzărirea catalogului după intrarea în clasă
- 5 minute ne rugăm de elevi să-și ia mizeria aruncată pe jos, după acuze reciproce, vaiere și plângeri, profesorul salubrizator degajă el alene peturile, hârtiile, resturile de mâncare, bombănind că nu poate face ora într-o ghenă…
- 5 minute cercetare didactică pe telefon
- 5 minute căutare zadarnică printre foile de pe catedră
- 5 minute te rogi de elevi să predea telefoanele (durata poate atinge și 20-30 de minute – regulamentele sunt povești de adormit copiii).
- 5 minute pauză pentru elevi la jumătatea orei ca să nu-i stresăm cu învățatul, putem contempla în telefon ,,Strigătul’’ lui Munch
- 5 minute la taclale cu elevii
- 5 minute telefon urgent închipuit (profesorul conversează dramatic la telefon pe hol)
- 5 minute la sfârșitul programului, profesorul și elevii ies mai repede din clasă ușurați că au mai scăpat de o zi…
Directorii și inspectorii
Și ei pot adapta numărul de minute boicotate la fiecare oră, în funcție de orele pe care sunt nevoiți să le facă. Însă mie tot nu-mi vine să cred că ministerul vrea să-i supere pe conducătorii prin care i-au urmărit pe profesori la greve, au încercat să-i reducă la tăcere, au realizat marile redeformări…până nu văd, nu cred că inspectorii și directorii vor face și ore în plus și muncă administrativă…
Profesorul poate învăța de la românul evitant cu statul român
33% din totalul populației active pare a fi fără loc de muncă, alte surse dau procente mai mari. Milioane lucrează la negru sau pe pământul propriu, cum spunea cineva dintr-un sat: la țară doar leneșii nu se pot descurca. Oamenii oferă servicii și produse fără taxe precum tva, fără salarii sau plăți înregistrate. Așa încât profesorul poate să devină un cetățean care evită instituțiile statului și reprezentanții lui:
- Dacă profesorul face meditații, să mărească tarifele în funcție de veniturile pierdute. Dacă vrea să fiscalizeze meditațiile, se poate gândi ce face statul cu birurile. Ce vreți profesori să plătiți prin birurile date statului? Subvenții pentru partide și plătirea presei vândute? Îngrijirea criminalului Iliescu la spitalul SRI? Pensia specială a Irinei Holdevici, salariul lui Alexandru Florian…? Dacă vreți să plătiți și astea, fiscalizați.
- Profesorul poate plăti servicii și produse fără fiscalizare. Căutați oamenii care oferă astfel de produse și de servicii. Statul distrugător de educație și de cultură merită evitat.
- Banii cash sunt baza, nu-i mai depuneți la bănci, nu mai colaborați în activități extrașcolare cu BNR-ul: această instituție, condusă de un turnător la Secu’, este o bancă centrală, care, conform Școlii Austriece de Economie, este producătoare de inflație și este susținătoarea statului distrugător de educație și de cultură.
d. Profesorul poate depune mai puțin efort în a-i furniza statului date despre părinții plecați afară, nu cred că i-ar face plăcere vreunui profesor să fie vizitat de barnevernetul român ca să vadă cum o duce copilul lăsat în grija lui de părinți. Oare cea mai bună instituție de ,,protecție a copilului’’ este cu adevărat mai bună decât cel mai prost părinte? Oricum, nu vă iluzionați: în spatele interesului copilului/elevului stă interesul statului!
e. Profesorul poate sta mai mult să judece cât ar trebui să se implice în diverse activități, și de asemenea, ar putea să producă mai puține hârtii inutile. Școala a devenit 90% hârtie în urma redeformărilor făcute de politicieni, adică ,,o lume de hârtie’’, cum ar spune un Pirandello. În curând, o lume de hârtie gigitalizată!
Anul alegerilor 2024-2025: un an fără ordine de sus de a promova loaze
În mediul universitar și preuniversitar, unii profesori practică favoritisme la cerere sau din propria dărnicie stupidă. Un 10 pentru studenta, fiica colegei care nici n-a dat pe la cursuri în timp ce alți studenți sunt sancționați la examene pentru absenteism. Numai 10 pentru fiica colegei din cancelarie…dacă la astfel de practici te poți împotrivi, ce te faci când ordinul vine de sus?
Ei bine, cel puțin unii profesori au fost scutiți de astfel de ordine în perioada alegerilor 2024-2025! După alegeri, oligarhia s-a reactivat la butoane plus toată țesătura aferentă de interese. Evident s-au activat și ordinele de a promova elevi ce nici nu au dat pe la școală, ordinele se potrivesc cu un altul: evitați repetenții pentru a reduce abandonul școlar! Ce să faci în astfel de situații? Să vorbești cu elevul și să-l întrebi dacă el vrea o lume în care se promovează elevii la ordin de sus, o lume în care va fi dezavantajat la un moment dat de concurența ,,proptită’’, când evident se va plânge ca un ipocrit de nedreptate…Eu mă îndoiesc că elevii nu vor o astfel de lume dominată de interese, de propteli, de favoritisme!
O altă variantă este să așteptăm alegerile, și până atunci, după ,,tăierile dictate de sus’’ să nu mai respectăm ordinele stupide venite de sus de a promova tot soiul de loaze absente total sau de a face note cadou cuiva, care oricum nu dă doi bani pe tine ca profesor/profesoară!
Abandonul școlar
După ce s-au rostogolit pe rețele unele statistici de-a dreptul stupide, acuzându-se abandonul școlar, pierderea elevilor, să ne întrebăm în locul lui armadillo, de ce există abandon? Guvernanții sunt prea lași și ignari ca să îndrăznească un alt răspuns în afară de vina școlii.
Pe de o parte este acuzată școala că a promovat tot soiul de politicieni ignoranți, pe de alta, de ce nu-i promovează pe toți ca în timpul comunismului? Pe de o parte, de ce în democrație nu se face selecție și ajungem să vedem proști, inculți și stupizi în posturi înalte, pe de altă parte de ce lăsăm elevi în urmă? Nu știți sloganul socialist occidental: ,,nimeni nu rămâne în urmă, toți suntem egali în turmă și behăim prostii’’?
După critica socialistă a abandonului școlar, trecem la realitatea utilitarismul economic capitalist: de ce ai face 12 clase când cu 8 sau 10 clase plus un curs de infirmier, lucrezi cu un salariu net de cel puțin 4000-5000? (un profesor definitiv are același salariu cu cel puțin 15 ani de studiu). Am avut un elev care a părăsit liceul după zece clase, are un salariu de 7500 net ca macaragiu, de ce ar deveni profesor cu gradul 1 si vechime care nu are nici 7000? De ce ai termina 12 clase când poți pleca în Occident să faci bani? Când cunoști români cu 8 clase, vile și mașini, de ce te-ai omorî cu școala?
Când politicienii, inclusiv armandillo, se smiorcăie alături de progeniturile lor, că învață prea mult, că au prea multe teme, de ce te-ai strădui să înveți 12-15 ani? Rod Dreher observa că în Ungaria, generațiile de după comunism sunt dominate de o tiranie subtilă: li se spune educaților că orice lucru dificil este o formă de oprimare, orice obligație este o nefericire, iar eliberarea de lucruri dificile și de obligații este libertatea. Nu este învățătura un lucru dificil, o oprimare, o obligație impusă de profesorul oprimator? Evident, după prostia stângii europene.
În plus, această cocoloșire a copilului/elevului a dus la aberații care-l feresc pe elev de nesiguranță dar și de experiențele vieții, pe care elevul le va căuta părăsind școala. Să râdem de ce se cere să-și asume părintele într-o școală euroatlantică (canadiană), amintindu-ne că și la noi este cam la fel cu ,,să ne simțim în siguranță’’:

De ce ai învăța când capii societății îți arată că ești oprimat cu cartea, că este bine să ajungi pe un post de vază, bine plătit, intrând într-o țesătură de interese, ca de acolo să verși sentențe, care de fapt sunt zoaie în capul celor care încearcă să-i învețe ceva pe urmașii noștri!
Elevii abandonează școala pentru că profesorii sunt valoare cvasi-nulă în societatea euro-română și pentru că școala nu contează, ca și cei care sunt baza ei.
Ei abandonează școala pentru că văd și cazurile vizibile și excepțiile, dar și masa tăcută care n-are nevoie de școala statului și de nici o școală!
Ei o abandonează pentru că în afara socializării, școala nu oferă experiențe de viață, din prea multă cocoloșire a copilului și blamare a profesorilor pentru accidentele petrecute în trecut!
Minciunile și manipulările lui armadillo
Zvonistica de luni de zile s-a adeverit: tăieri, măriri de normă etc. Sindicatelor li s-au spus aceleași minciuni: că sunt zvonuri, că ,,nu este cazul’’, de fapt, aveau nevoie de timp pentru a încheia examenele naționale.
Nu dăm pe nimeni afară…exceptând suplinitorii, cei la plata cu ora…
După ce s-a bătut cu demisia pe burtă, armadillo începe să dea înapoi: vor fi dați afară cei care oricum aveau contract un an. Păi și dacă nu erau tăierile, suplinitorii nu-și prelungeau contractul? Sunt sigur că mulți oameni au mizat în viețile lor pe așa ceva. Acum ce vor face?
Orele la preuniversitar (plata cu ora) sunt plătite mai mult ca la medici sau în universitar
Orele de la preuniversitar la plata cu ora, adică peste norma de 18 ore, se plătesc cu 60-70 de lei ora. Dacă un profesor definitiv cu nici 5000 de lei salariu avea o oră în plus putea să mai ia maxim 240 de lei în plus la salariu dacă avea 4 săptămâni de școală. Armadillo susține că ora la universitar sau în gărzile la medici se plătesc mai puțin. Dar lângă ce salarii se alătură acele ore armadillo? Are profesorul universitar sub 5000 salariu? Medicul? Infirmierul cu 8-10 clase are salariul cât profesorul definitiv. Acest armadillo este un manipulator sau un ignar.
Profesori, reacționați, faceți grevă, pregătiți-vă să ieșiți în stradă!
L-ați auzit pe armadillo cum spune, fără dovezi, că sunteți cu norma încă sub media europeană? Deci este loc de mai mult. De ce credeți că s-a grăbit cu mărirea normei și tăierile de salarii, pe lângă faptul că suntem amărăștenii societății? Pentru că veți uita până în septembrie, pentru că unii veți acționa după principiul ,,scapă cine poate’’, acest armadillo manipulator știe că suntem ființe gregare, sociale, dar și egoiste! Nu uitați, cum îi uitați și-i iertați de multe ori pe elevii care se comportă urât cu voi, elevii fiind oglinda comportamentului politicienilor și adulților față de voi!
Demisia lui armadillo
Dacă sunteți nevoiți să plecați din sistem, trimiteți-i dovada (demisie, concediere…) lui armadillo pentru a-și da demisia. Așa a zis, că este cu ,,demisia pe masa’’ marelui tăietor. Să o vedem!
Catastrofa învățământului inevitabil mai mare
,,Pentru a face inevitabilă o catastrofă, nimic nu e mai eficace decât convocarea unei adunări care să propună reforme care să o evite’’ (Nicolas Gomez Davila). Această adunătură de guvernanți continuă redeformarea învățământului, tăierile vor face catastrofa și mai mare.
Nu uitați peste 3-4 ani
Profesori nu uitați ce ați trăit și veți trăi în urma tăierilor, așa cum îi uitați pe elevii nesimțiți imitatori ai politicienilor și ai adulților ,,inteligenți’’. După ce vă vor îmbuna cu pomeni electorale peste 3-4 ani, în 2028-2029, dacă nu veți vota orice alt partid în afara oligarhiei psdpnl, dacă veți uita cum ați plătit prin tăierile începute din 2025, atunci vă meritați soarta!
Părinți și elevi, după ce ați primit susținere financiară cu burse de multe feluri, acum le veți plăti înapoi prin taxe mărite (TVA crescut la fiecare produs cumpărat din magazin), inflație (creșterea prețurilor), impozite mai mari etc. Peste 3-4 ani, când vă vor îmbuna cu noi pomeni electorale, amintiți-vă cine va plăti acele pomeni electorale!
scris de Cătălin Spătaru
surse:
Mircea Platon, Cominternul educațional și deșcolarizarea digitală, Editura Ideea Europeană, București, 2022, p. 61
Rod Dreher, Să nu trăim în minciună! Un manual pentru disidenții creștini, trad. Smaranda Nistor, prefață Gheorghe Holbea, Editura Contra Mundum, București, 2021, p. 185
Nicolas Gomez Davila, Marginalii la un text implicit, trad. Ioan Milea, Editura Limes, Florești, 2020, p. 72
John Taylor Gatto, Arme de instrucție în masă: călătoria unui profesor prin lumea întunecată a școlarizării obligatorii, trad. Iuliana Nistoroaia, prefață Mihai-Vladimir Topan, Editura Anacronic, Domnești, 2017, pp. 168-169
imagine reprezentativă: ,,noaptea când toate vacile sunt negre” adică așa cum sunt tăierile anapoda ale marilor redeformatori din timpul nostru disparent, nu și efectele, efectele vor fi remanente.